Szent Miklós legendája

A IV. Században, Kis- Ázsiában Patara városában született meg Miklós gazdag és jámbor szülök gyermekeként. Már kisded korában csodálatos dolgok történtek meg vele. Születésének napján fürösztése közben felállta a kis teknőben. Két hetes korában megkeresztelték ettől fogva böjtnapokon csak egyszer szopott.

Felcseperedve korán árván maradt. Kolostorba vonult. Szüleitől örökölt temérdek vagyonát a rászorulók megsegítésére fordította. Szerzetesként elzarándokolt a Szentföldre. Az út folyamán fergeteges vihart csendesített le a tengeren. Később elhagyta szülővárosát és Myra városába költözött, ahol püspökké szentelték. Miklós püspököt ott is nagyon tisztelték. Számtalan csodatevésről maradtak fenn történetek. Hosszú békés öregkort élt meg Szent Miklós. Márvány koporsóba temették el. Sírjánál tiszta forrás fakadt.

Miklós püspök egykor régen,
Segített a szegény népen.
Őt dicsérte koldus, árva
Emlékezzünk jóságára!

Legendája a mai napig él a világ számos országában.

Mikulás FesztiválMikulás Fesztivál

2013 november 15-én pénteken nyitja meg kapuit a 18. Országos Mikulás Fesztivál Nagykarácsonyban és december 22-ig várja a kedves látogatókat.

CsoportMikulásház

A 20 főnél nagyobb csoportok jelentkezését Gabriella várja az alábbi számon: +36/20/279 1004

TelapoMikulás

Gyertek el a dolgozószobámba, ahol várlak Titeket minden nap, felülhettek a Csillagjáró szánra, megetethetitek a Szánhúzó szarvasokat.

E.mailKüldd el kívánságaidat

kéréseidet, kérdéseidet a Mikulásnak, aki sok szeretettel várja azokat.