Mikulás mesékMikulás mesék

csomagA szórakozott Mikulás

Lelkes Miklós meséje

Ez a Mikulás a világvégi erdőben éldegélt egy nagy kamrás, kicsi házacskában. A nagy kamrára ugyancsak szüksége volt: ott tartotta a gyerekeknek szánt ajándékokat. A sok mindenféle között cintányérozó bohócot, játék babákat, kisautót, nagyautót, zakatoló mozdonyt, a szomszédok bosszantására is alkalmas trombitát lehetett látni, de ez utóbbit mindig olyan gyerek kapta, aki a hangos trombitaszóval nem zavarta a szomszédokat, mert jól tudta a Mikulás, hogy rossz szomszédság török átok.

Mikual telapo csizmájaMikulás bácsi csizmája

Zelk Zoltán meséje

A hófehér, szikrázó országúton, ami az eget összeköti a földdel, s ami fölött úgy szálldosnak a csillagok, mint a falevelek, egy nagyon öreg, jóságos arcú bácsi haladt lefelé. Az út két szélén álldogáló, hólepte fák összesúgtak mögötte: Viszi már a jó öreg Mikulás a sok ajándékot!

hóJön a Mikulás!

Bartócz Ilona

Azon a télen korán leesett a hó. A Nyuszi elgondolkozva ballagott az erdőszélen, a kopasz bokrok mentén, és éppen arra gondolt, hogy egy csöppet sem szereti a havat. A hó alól olyan nehéz kikaparni az ennivalót, elbújni is alig-alig lehet, márpedig egy Nyuszi életében gyakran előfordul, hogy rejtőzködnie kell.

Másik téapóMásik Télapó

Lázár Ervin

- Apu, te most ideülsz a ládára!
- Dehogy ülök! Eszem ágában sincs!
- De amikor játszunk!

torpek leveleA törpék levele

Harald Scheel és Sibyle Jung

Egy távoli országban a magas hófödte hegyek között, van egy pici falu, amelyet ember még sohasem látott. Itt élnek a hegyi törpék. A törpeférfiak vastag, meleg nadrágot és szőrmés kabátot, a törpehölgyek csinos, hímzett ruhákat hordanak. Mindegyikük elengedhetetlen kelléke a hegyes törpesapka.

Két cinegeKét cinege esete

Csűrüs Emilia

Amíg melegen sütött a nap, mindig ott hintázgatott a piros rózsabokron a két cinege. Gyönyörködtek a dús, illatos virágokban és el-elcsípték a rossz szándékkal közeledő bogarakat. A nemes rózsatő hálás volt ezért és boldogan ringatta ágait az aranyos napsugárban.

MókuskaA magányos mókuska

Potencsik Erika

Az erdő sűrűjében, távol a rokonaitól éldegélt egy kis mókus. Az odúja környékén soha nem járt egy lélek sem. Nagyon magányosnak érezte magát.

Sürgős levélSürgős levél

Petrolay Margit

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy rengeteg erdő. A rengeteg erdő kellős közepén állt egy kidőlt-bedőlt kis házikó. Ebben a házikóban lakott a Télapó.

MackóVerses mese a Mikulásról

Donászy Magda: A kíváncsi bocs

Mikulás FesztiválMikulás Fesztivál

2013 november 15-én pénteken nyitja meg kapuit a 18. Országos Mikulás Fesztivál Nagykarácsonyban és december 22-ig várja a kedves látogatókat.

CsoportMikulásház

A 20 főnél nagyobb csoportok jelentkezését Gabriella várja az alábbi számon: +36/20/279 1004

TelapoMikulás

Gyertek el a dolgozószobámba, ahol várlak Titeket minden nap, felülhettek a Csillagjáró szánra, megetethetitek a Szánhúzó szarvasokat.

E.mailKüldd el kívánságaidat

kéréseidet, kérdéseidet a Mikulásnak, aki sok szeretettel várja azokat.