MikiMikulásfalva nyereményjáték a Facebookon

Számotokra mit jelent a Karácsony? Írjátok meg nekünk kommentben és a 10 legötletesebb megfogalmazásért cserébe egy-egy családi belépőt ajánlunk fel Nektek Mikulásfalvára, amelyet az utolsó adventi hétvégén ki is használhattok!

Mikulásfalva nyereményjáték a Facebookon

Kövess minket a Facebookon is!

Nézz minket a YouTube-on is!

Youtube

MikiMikulásnapi Ünnepi Hétvége

2013. december 6-7-8.

December 6-án délben megnyitja kapuját az adventi vásár, ahol szép portékák és a finom forralt bor mellett három napon keresztül Mikulásváró mesekoncertet, a Görömbő Kompánia népi mese játékát, a Kaláka együttes méltán népszerű Szabad-e bejönni ide betlehemmel? című koncertjét láthatják a látogatók. Az egész napi mosolyról, jókedvről családi retro bohóc műsor és kellemes karácsonyi zenék is gondoskodnak.

Mikulásnapi Ünnepi Hétvége

ManókaÜzenet Mikulásfalváról

2013. december 6.

"A gyerekek számára a legnagyobb ajándék a velük játékkal töltött idő." – fogalmazza meg a Mikulás a szülőknek, pedagógusoknak Miklós napi video üzenetében.

Üzenet Mikulásfalváról

Az első Adventi Gyertyagyújtás Ünnepe

2013. november 29.

ManókaAdvent első vasárnapján a Mikulás gyújtja meg az adventi koszorún lévő első gyertyát. December elsején a nagykarácsonyi fesztiválváros karácsonyi pompát ölt, a már megszokott, kedvelt Mikulás programok kiegészülnek, megnyílik a Szeretetposta, egész alakos bábokkal kialakított jelmezes Betlehem és a Megyék Karácsonyfája elnevezésű program is. Az ünnep hangulatáról a mézeskalács illat, kézműves vásár, koncert- és bábelőadások gondoskodnak. December 6-7-8-án Mikulás-napi Ünnepen fellép a Kaláka, a Görömbő Kompánia és a Szolnoki Szimfonikus Zenekar is.

Az első Adventi Gyertyagyújtás Ünnepe

ManókaMinden az Álarcos makimajom miatt van – avagy miért épp a Mono Manó zenéje kell nekünk?!

2013. november 26.

Vánkos Rita, óvopedagógus, zenész, szövegíró, énekes és kétgyermekes édesanya. Majd húsz éve foglalkozik gyerekekkel a piliscsabai óvodában, tizenöt éve vezeti a Mono Manó Zenekart és járja az országot gyermekkoncertekkel. Csillogó gyermek és felnőtt tekintetek övezik a Manókat, amikor felcsendülnek a saját dallamos szerzemények a színpadon, melybe a gyerekek örömmel kapcsolódnak be. Önfeledt percek mindenkinek, máshogy, mint ahogy ma divat, emberséggel, odafigyeléssel mégsem csöpögősen.

Minden az Álarcos makimajom miatt van

Mikulás

Füstmentes nap Mikulásfalván

2013. november 21.

szerző: Tibenszky Móni Lisa

Óvodásokat díjaztak a „Ne gyújts, rá!” világnapon

Nagykarácsony településen Vértesboglári kirándulás, Mikuláslátogatás – két példa azon nyeremények közül, melyet az „Óvd magad, védd a kisebbet!” című dohányzásellenes pályázat nyertesei érdemeltek ki. A pályázatra 35 óvoda jelentkezett, a legjobbak között pedig öt óvodát hívtak meg a november 21-ei zárórendezvényre, Nagykarácsony településre - Mikulásfalvára: az úrhidai, a nagyvenyimi, az alapi, az előszállási és a pákozdi gyerekeket.

Füstmentes nap Mikulásfalván

MikulásA Mikulás meglátása: „Sokan szeretnének kicsit beszélgetni, ez ugyanis hiányzik a mindennapokból”

2013. november 18.

szerző: Tibenszky Móni Lisa
fotó: Csákvári Zsigmond

Mikulásfalva varázslatos világa 18. alkalommal nyílt meg a közönség előtt, a látogatók között azonban nem csak csillogó szemű gyerekek, hanem nagyon sokszor idősek is megtalálhatók. „Sokan szeretnének kicsit beszélgetni, ez ugyanis hiányzik a mindennapokból. Az emberség és a szeretetteljes egymásra figyelés talán mindennél fontosabb.” – mondta el a Mikulás, aki 12. éve tölti be a posztot. Mikulásfalva ünnepi megnyitójára érkező gyermekektől a Mikulás Jóságot és Szófogadást, míg szüleiktől Türelmet és Szeretet kért gyermekeik számára. A Mikulás legenda ismét életre kelt Nagykarácsony településen, ahol háromszáz óvodás és kisiskolás Mikulás-csalogató ünnepi énekével nyílt meg a tematikus országos fesztivál, mely december 22-ig várja látogatóit.

Sokan szeretnének kicsit beszélgetni

Mikulásfalva varázslatos világaFeltárul Mikulásfalva varázslatos világa

2013. november 13.

2013. november 15-én, pénteken 10,30 órakor nyílik meg Mikulásfalva mesés kapuja. A tematikus fesztiválváros óriáskulcsát jelképesen és valóságosan is maga a nagyszakállú Mikulás veszi át Nagykarácsony Polgármesterétő...

Feltárul Mikulásfalva varázslatos világa

FigyelemMikulás Fesztivál

2013. október 23.

Nyitás november 15-én egészen december 22-ig.
Belépő: 2000 Ft / fő   3-éven aluliaknak nem kell fizetni.

Mikulás Fesztivál programok

Szent Milós legendák

Szent Miklós legendák

Mikulás valójában szent Miklós püspök volt, egy igazi szakállas öregember, aki életét a jócselekedeteknek szánta. Sok száz évvel ezelőtt élt. Nem fehérprémes bundában, hanem vörös palástban járta csendben a várost, s adakozott a szegényeknek- kinek mire volt szüksége.

Mikulásfalva

NagykarácsonyNagykarácsony története

A tárgyi és az írott emlékek alapján a község története a kunok magyarországi megtelepedéséig vezethető vissza: IV. Béla király idején az újonnan behívott kun népesség a kereszténység felvétele után megtelepedett, a hét nemzetségi szervezet hét kun széket alkotott.

Mikulásház

Mikulásház története

A nagykarácsonyi Mikulásház 1995-ben nyitotta meg kapuit, s attól kezdve töretlen népszerűségnek örvend. A Magyar Posta „Tervezz karácsonyi bélyeget” címmel pályázatot hirdetett 1994-ben. A nyertesek jutalma többek között egy nagykarácsonyi táborozás volt a következő esztendőben.

EU zászlóLEADERMezofoldi hidUMVPEMVA

CsoportMikulásház

Csoportos jelentkezés

20 főnél nagyobb csoportok jelentkezése Gabriellánál: +36/20/279 1004

TelapoMikulás

Gyertek el a dolgozószobámba, ahol várlak Titeket minden nap, felülhettek a Csillagjáró szánra, megetethetitek a Szánhúzó szarvasokat.

E.mailKüldd el kívánságaidat

kéréseidet, kérdéseidet a Mikulásnak, aki sok szeretettel várja azokat.

Karácsonyi mesék

Erdei Karácsony, A gyertya története, A karácsonyfa szimbólumai, Szaloncukor eredete

Mikulás mesék

Mikulás bácsi csizmája, A törpék levele, Két cinege esete, A magányos mókuska

Télapó versek

Télapó-váró, Télapó ajándéka, Télapó az úton, Megjött a télapó, Télapó és a hóember